Mr Cendol @ Ipoh

Hi & Assalamualaykum ! :)

Lama sangat tak update blog.Uhuk uhuk. T___T


Okay harini FS nak bawak uols pegi makan dekat Mr.Cendol. *Tetibe nak FS -..- * Ahakkks :P Dah nama pun Mr Cendol, mesti lah iols nak bawak anda semua makan cendol. Yabedabeduuu ! So bagi sesiapa yg memang favereto cendol, mengidam cendol, dan nak cari tempat makan cendol yg sedap-sedap dan ada kelainan, boleh lah pegi sini. Serius sedap & variety !



Mr Cendol Since 1952. 40 tahun kemudian kita lahir. >__<

Tapi kali ni berbeza sikit. Kita boleh pilih pelbagai jenis cendol ikut tekak masing-masing dan bajet masing-masing *keching $$$* Dan terdapat juga menu yang lain antaranya termasuk lah Rojak, Mee, Nasi lemak, Nasi Rendang & Asam Laksa dan bagi yang datang tu tak suka cendol, masih terdapat minuman lain termasuklah White Coffee ais :)



Pilih-pilih. Tak mahal pun. :)



So for the first try ni, ak pilih Cendol Aiskrim & Rojak. Ikutkan ni pertama kali aku datang sini walau pun hakikat sebenarnya my parents dah banyak kali pegi sini. Ok fine ,mak abah tak bawak anak yang kiut ni. Fine. -,-'

Bagi aku, rasa cendol dekat Mr. Cendol ni standard. Sedap ! :) Boleh kasi empat-bintang-setengah dari lima-bintang. Dan yang paling best, boleh tambah sebanyak mana air gula yang kita nak. 



See, my mum & dad really craving for cendol. Haha! And my mum semangat letak air gula dengan penuh kreativiti  >__<





Rojak.




Goodbye Mr Cendol :'(





Gendang gendut tali kecapi, 
Kenyang perut mesti lah suka hati :D


Oh ya ! Sebelum terlupa. Mr Cendol ni dekat mana ? 
Yang kami pergi ni dekat Mydin Meru Jaya, Ipoh. Dekat entrance door, side tepi. For more details, boleh lah minta tolong hencek Google :)



1 comment:

difficult easy. said...

sedapnya nampakkkk! tapi jauhnye. :(