DARA.COM feb2011 :)

As Salam. Waaahhh,Rin update blog oke.......so tandanya ,rin ada dekat ipoh. HOME SWEET HOME :) Ok, Nurfatin Syaqirin admit it. Saya balik rumah. Kalau korang nak tahu dan aku rasa readers aku sume perlu tahu kot, pada hakikatnya aku baru je DUA KALI balik rumah tanpa cuti peristiwa atau semester. Kira cuti hujung minggu la. Sampai rumah malam hari jumaat. Lepas tu, ahad dah kelamkelam balik matrik. Ni pun, masa semester satu SEKALI, semester dua pun SEKALI. Okey, kire adil dan saksama la kan. Lagipun nak Final Exam suda :( . Kalau orang nak kata aku tak rindu family ke sampaikan tak jeles tengok kawankawan aku ada tu selang dua minggu mesti balik, tak pun  paling dahsyat tu, setiap hujung minggu. Sebenarnya memang bohong la kalau aku tak ada perasaan semua tu tapi aku lebih suka kot dengan cara camni. Yela, kalau jarang balik , dapat la ciuman lama 'sikit' dari ibu kan. Lepas tu, ada feel lah sikit bila parents tunggu kat stesen bas. Tak pun, ibu sediakan masakan TERistimewa kalau kita balik. Tak gituuhh? :P   .Hehehe. Aku tak da lah akur semua katakata tu bernas belaka, tapi paling kurang, tu lah yang aku rasa. ngeee. Satu lagi benda aku nak prove, aku bukanlah anak BONGSU yang MANJA suke gilegile homesick tu kan...! *ceeeiit, tolak tepi sume tu*

Actually ni bukanlah point utama aku nak update kali ni.  Haiihh tapi bese lah kan kalau intro panjang menjela camtu dulu kan. Kena lah panaskan enjin dulu. Hihihi..... Sebelum terBAKOR blog aku ni, kita bakor dulu! bakor! *mahap.cite hantu kak limah sangat mempengaruhi :P*  eheeee....!

Hukhukhuk.Ada tak korang selakselak majalah Dara.com edisi feb2011 ni, korang rasa macam "Eh kenal lah minah ni!" ,"Ehhh kawan aku lah" ,"Eh budak ni aku kenal kat FB or blog" tak pun, "Eh ,ni kawan aku masa samasama main pasir dulu" *hahaha..!* :) YA. Saya hantar request untuk foto sahabat. Lama jugak lah hantar. Sejak bulan nov2010 tak silap. Tiaptiap bulan mesti beli majalah tu. Memang satusatunya majalah yang aku perjuangkan duet alaun. ngehngehngeh. Konon excited nak tengok page FOTO SAHABAT, tapi hampa glegle. Padahal, muka cenonet je pon dalam ruangan Foto Sahabat tu! Agaknya orang rabun dekat memang tak nampak lah muka aku kat situ. Hehehe. Aaaahhh tak kisah lah...! Janji aku dapat jugak interframe EDISI FEB2011. Masa ni memang aku tak excited dah nak usha, tapi actually ada jugak aku terkial kial curi curi selak majalah ni harituuu..tapi macam mana entah termiss out lak page tu. Tibe tibe aku dapat mesej dari kawan lama aku. "Eh fatin. Aku nampak kau lah dalam Dara.com..cehhh tak boleh blaa kawan aku sorang ni" . Mesej kedua "Fatin...haritu akak ada ternampak kamu dalam dara.com" .Mesej ketiga "Fatin, betul ke kau dalam dara.com tu??" Wahwahwah! uols ni! buat aku rasa macam fames gle je masuk majalah tu. Padahal..........entah ape la sangat. Kalau satu page tu aku dapat interframe, ada lah jugak aku teruja. Tapi kawankawan aku lak terlebih teruja. Hehehe. Agaknya kalau aku sibuk interframe lebih dari tu, berderet deret mesej masuk kot. *gurau ok*

Ok, tadaaaa....!

 Sebenarnya ada alkisahnya.... Aku ada lah gedikgedik berangan nak ajak kakak aku try shooting kot kot la kan dapat pecah rekod jadi coverpage dua beradik sekali gus interframe dekat kulit depan majalah ni. Tapi apakan daya, semangat tak datang lagi... So aku try jela hantar request foto sahabat. Masa aku tengah hantar emel, kakak aku pun kata nak cuba nasib hantar gambar die dengan bestfrenz die dekat UK tu. So kami pun hantar sesama gambar masing masing dengan sahabat.Tuptup, berderai jantung tengok cover page tu sebijik macam ape yang aku pernah terimpikan. Tapi nak buat camne, diorang adik beradik muka sama. So aku memang dah tahu kitorang muka lain lain fesyen, so aku harap dapat buat kisah kami 'Biar rupa berbeza, tapi Hati sama' ehehehehe. Memang anganangan mat jenin kan aku! blushing2~ Tapi aku tetap bersyukur sebab hadiah aku kesampaian jugak buat sahabat aku :)



Kalau korang perasan, kami dua beradik samasama dapat masuk edisi feb2011. Yang aku rasa sengal nye, kenapa lah letak gambar kami betul betul sebelah sebelah. Mekasih arrange molek camtu :)


*Sangat romantis disitu kami hirup straw dalam satu gelas*

Ingat ye ayat ni sampai bilabila :')

Candidate to all my lovers :
There is no much present that i can give.
But this little words maybe as a big present ,special for who are know me as friend.
SAHABAT selamanya.

KALAU SUKA, KLIK LIKE.

10 comments:

sya_syi said...

cewah.. masuk majalah lah... ^__^

qunina said...

like...like..like..like..like...like very2 much.. love u dear muuaaaahhhhhh! one more a big kiss for u.....mmmmmmuuuuuaaaaahhh! thanks for everything that u had done for me along our friendship....SAHABAT selamanya. :D

Bungakopi said...

HAHA. TAHNIAH.

~uǝǝʇɐɟ said...

sya_syi : tade ape lah sgt.. haha..

~uǝǝʇɐɟ said...

qunina: almost welcome :))))

~uǝǝʇɐɟ said...

bungakopi: heheheh..TQ :)

Hanis said...

HAHA tahniah! sy ada beli Dara.com yang ni :)

~uǝǝʇɐɟ said...

Hanis : HAHA. Nak gelak besar je XD. adoyy bukan ape sgt ..cenonet je tuuhhh.. hehehe...btw, nanti usha2 page FOTO SAHABAT tu :)

Anonymous said...

awal yang baik

~uǝǝʇɐɟ said...

terima kasih ;)